Leghosszabb példány. TOP 10 LEGVESZÉLYESEBB HELY! AMIT JOBB, HA ELKERÜLSZ! csepp férgek nevét férgek


Ezek a csőférgek és méteres mélységben élnek a tengerfenékhez tapadva, hidrogén-szulfid és metánkiáramlások szomszédságában — olvasható az eurekalert. Mivel a kutatók nagyon keveset tudnak az Escarpia laminatáról, Durkin és kollégái kutatásba kezdtek, hogy megállapítsák a faj átlagos élettartamát és megnézzék, vajon tovább él-e, mint a sekély vizekben, ugyancsak a tengerfenéki kiáramlásoknál élő rokonai, a Leghosszabb példány luymesi és a Seepiophila jonesi.

A szakemberek csőférget jelöltek meg a Mexikói-öböl különböző területein és megnézték, hogy az egyes példányok mennyit nőnek egy év leforgása alatt. Az egyes példányokra vonatkozó növekedési-modellt később kivetítették az egész populációra és számításba vették az elhullási, valamint a szaporodási adatokat is.

paraziták jelentése a rossz lehelet tünete, hogy mi

Ezek alapján megállapították, hogy az Escarpia laminata nagyobb egyedei évnél is idősebbek, vagyis jóval tovább élnek, mint vizsgált rokonaik. A kutató szerint az eredmények alátámasztják azon elméletet, hogy külső fenyegetések hiányában a természetes szelekció azon teremtményeknek kedvez, amelyek lassan öregszegenek és idős korukban is képesek szaporodni.

mit és hogyan eszik a szarvasmarha galandféreg parazita tudomány, amit ún

A világ eddigi leghosszabb kort megélt szárazföldi gerincese egy esztendős galápagosi óriásteknős volt, míg a évig élő simabálnákat a leghosszabb ideig élő emlősökként tartják számon. Durkin szerint az állatvilág rekordját a Balti-tengerben is megtalálható sellőkagyló tartja, amely akár fél évezredet is megérhet.

paraziták ekcéma esetén epe tisztítása a parazitától