Szájvíz szájvízzel. Útmutató a szájvíz helyes használatához


Története[ szerkesztés ] Már időszámításunk előtt ban kínai orvosi könyvek foglalkoztak a rossz szájszag problémájával.

ascariasisban szenved parazitákkal való fertőzés tünetei a belekben

Az ókori Görögországban Hippokratész egy sós borecetkeveréket javasolt. A Római birodalom egyes részein fertőtlenítő hatása miatt olajat és fehérbort használtak.

hogyan lehet itt megszabadulni a szagtól mi a fagyöngy parazita

A Talmud törvényeiben hívja fel a figyelmet az étkezés utáni szájöblítésre. Speciális fertőtlenítő oldatokat Semmelweis Ignác és Louis Pasteur kezdtek el elsőként alkalmazni a szájüreg fertőtlenítésére. Az első kereskedelmi forgalomban kapható Timol hatóanyagú szájvizet Joseph Lister állította elő és ben kezdték el forgalmazni Listerine néven.

Más timoltartalmú termékekkel egyutt ma is kapható.

Napjainkban többnyire klórhexidincineolbenzalkónium-kloridcetilpridínium-klorid vagy metil-parahidroxibenzoát hatóanyagú szájvizek vannak forgalomban.

Egyebek mellett gyakran a jelentős mennyiségű alkoholtartalom is hozzájárul a fertőtlenítő hatáshoz. Elsősorban gyógyszertárakbande hipermarketekben is kapható.

Melyik a legjobb szájvíz és mit kell tudni a szájvízhasználatról? A szájvizek használata sokak számára mindennapos, azonban még mindig vannak, akik feleslegesnek tartják, pedig pozitív hatása már tudományosan is bizonyított. A friss lehelet és a száj higiéniájának fenntartása több szempontból is fontos.

Használata[ szerkesztés ] Körülbelül 15 ml hígítás nélküli szájvizet, zárt fogsor mellett szokás zubogtatni, nagyjából egy percig, ugyanúgy, ahogy a fogmosás alkalmával is szájat öblítünk.

Célszerű a hátsó szájüreget is kiöblíteni, mintha gargarizálnánk.

Kategória Szájápolás Címkék szájvíz Bejegyzés navigáció Régebben szájöblítőket csak akkor használtunk, ha fogorvosunk valamilyen szájüregi gyulladásra speciális terméket írt fel, amivel kúraszerűen kezelhettük a panaszainkat. Ma azonban egyre többféle, mindennapos használatra kifejlesztett szájvizet értékesítenek, melyek között lényegi különbségek vannak, így aztán fontos megtanulnunk, hogy miként használjuk ezeket a szájhigiénés kiegészítőket.

Vita[ szerkesztés szájvíz szájvízzel Egyes gyártók, hatóanyagtól függően, szájvízeiket a torokgyulladás és a megfázás ellen is hatékonynak tartják. Az Amerikai Kereskedelmi Bizottság több esetben fellépett az ilyen állításokkal szemben.

az ascaris fertőzésének módja gyógymód a rossz leheletre hogyan lehet megszabadulni