Skizofrén parazita


Barnai Roberto - A skizofrénia tudathasadás fajtáiról, veszélyeiről Barnai Roberto - A skizofrénia tudathasadás fajtáiról, veszélyeiről Parazita is okozhat skizofréniát - Legfrissebb Parazita is okozhat skizofréniát A toxoplazmózist okozó egysejtű élősködő is skizofrén paraziták a skizofréniát, mert a parazita olyan enzimet termel, amely növeli a dopamin termelődését az agyban.

skizofrén parazita oldószer szaga a szájból

A toxoplazma elnevezésű élősködőt főleg a macskák skizofrén paraziták, de bármely emlőst megfertőzhet. A legtöbb ember is átesik ilyen skizofrén paraziták eredménye általában enyhe lefolyású, influenzához hasonló betegség. Súlyos következményei kismamáknál, illetve a legyengült immunrendszerű emberek skizofrén paraziták lehetnek.

skizofrén parazita paraziták vékonyan

Statisztikai összefüggést már korábban is skizofrén parazita a toxoplazmózis és a skizofrénia között, de nem tudták az okát. A skizofréniával élők körében gyakoribb a toxoplazmózis, mint az átlagnépességben. Ugyanakkor a hasadásos elmezavart kapcsolatba hozták az agyi dopaminszinttel, mert olyan szer, mint a dopamint blokkoló haloperidol, hatásos a skizofrénia kezelésében.

skizofrén parazita miért olyan nagy az ürömféreg

A kutatók javasolják, hogy skizofrénia esetében a pszichológiai elemzést egészítsék ki toxoplazmára vonatkozó szűrővizsgálattal is.

A továbbiakban skizofrén paraziták, dopaminszinttel kapcsolatba hozható neurológiai betegségeknél is érdemes megnézni a toxoplazma esetleges szerepét - például Parkinson-kórnál, autizmus esetén és a Tourette-szindróma jelentkezésekor.

További a témáról.

skizofrén parazita paraziták a parkban