Szagellenes szerek, Szuperhatékony megoldások testszag ellen - HáziPatika


Nyitólap Ötletek Háztartás Ecet, só, kávézacc: szagtalanítson természetes szerekkel! Ecet, só, kávézacc: szagtalanítson természetes szerekkel! Ahhoz, hogy a kellemetlen szagokkal hatékonyan felvehessük a harcot, mindenek előtt meg kell találnunk a szagok forrását. Függetlenül attól, hogy a szag hol is keletkezik, az alábbiakban adunk néhány ötletet arra, hogy milyen házi szerekkel, trükkökkel küzdhetjük le, illetve semlegesíthetjük tartósan a kellemetlen szagokat akár a hűtőszekrényben, mosógépben vagy a mosogatógépben. Az alapos takarítás, megfelelő tisztaság ellenére is sokan szenvednek a különböző szaghatásoktól a saját lakásukban, munkahelyükön, vagy az autójukban.

Régi magyar szokások kvíze, amin sokan elbuknak: szagellenes szerek regöléstől a kiszebábu-égetésig Főzni igen élvezetes elfoglaltság lehet, nem beszélve az eredményről, annál kevésbé kellemes azonban, mikor órákig, sőt napokig erős étel- és olajszag vagy épp égett aroma terjeng a konyhában. Nem kell azonban hosszas szellőztetéssel lehűtened a lakást, és szagelszívóra sincs feltétlenül szükség ahhoz, hogy megszabadulj a szagoktól: néhány természetes szer is csodákra lehet képes.

szagellenes szerek rossz lehelet, laza széklet

Citrusok Ha szeretnéd, hogy friss, üde citrusillat lengje be a konyhát az olajszag és a sűrű, szaftos illatok helyett, tegyél szagellenes szerek lábost a tűzre, gyújts alá, majd tegyél bele bőven citromkarikákat. A hatást egy kevés borsmentalevéllel is fokozhatod, illetve, ha a citromillatot túl intenzívnek találod, narancsot is alkalmazhatsz ugyanígy.

Utóbbit a borsmenta helyett párosíthatod fahéjjal és szegfűszeggel is. Melegítsd a vizet egy órán át, és elillannak a szagok.

szagellenes szerek a paraziták általános taxonómiája

Mindemellett a citromleves víz hatásos lehet általános lemosóként is: ha ezzel törlöd át a hűtőt, a konyhapultot vagy épp a kezedet, gyorsan eltüntetheted a szagokat. Ecet Az ecet az egyik legrégebben használt és legnépszerűbb szer a kellemetlen szagok eltüntetésére, nem véletlenül. Nagyon gyorsan hat, és igen erős, ha például a konyha vagy már a szoba levegőjét hatják át a kellemetlen szagok, tölts meg egy vagy több kisebb tálkát ecettel, és tedd azt vagy azokat ki az érintett ponton vagy pontokon.

A sütőből és a mikróból is eltüntetheted segítségével az étel- a zsír- vagy az odaégett szagot, elég, ha egy tűzálló tálkát megtöltesz negyed pohár ecet és egy pohár víz keverékével, majd felmelegíted. Filléres csodaszer a háztartásban: 8 probléma, amin segít az ecet A módszer nemcsak a szagokat tünteti el, de az ecetes gőzben a szennyeződések is feloldódnak, és jóval könnyebb lesz azokat eltakarítani.

szagellenes szerek férgek parazitái az ember kezelésében

Mindemellett az ecetes víz általános szagtalanító lemosóként is alkalmazható, akár a kezedről, akár a tűzhelyről vagy épp a vágódeszkáról van szó.

Bár maga az ecetszag is kellemetlen lehet, ez jóval hamarabb elpárolog.

Nem az izzadság az, ami valójában büdös. Az igazi bűnösök a bőrünkön élő baktériumok.